Británia: Muža zatknutého pre zrazenie cyklistu prepustili na kauciu

02.08.2012 Celý región

Londýn 2. augusta (TASR) - Muža, podozrivého zo zavinenia smrti cyklistu neďaleko Olympijského parku na východe Londýna, prepustili dnes na kauciu, informovala televízia BBC.

Dvadsaťosemročného cyklistu zrazil v stredu večer olympijský autobus vezúci novinárov. Britská polícia krátko po nehode zatkla muža vo veku okolo 65 rokov, ktorý je podozrivý z toho, že zavinil úmrtie nebezpečnou jazdou.

Zadržaného muža predviedli na výsluch na policajnú stanicu vo východnom Londýne. Následne bol prepustený na kauciu. Nateraz nie je jasné, či ide o vodiča olympijského autobusu, či o iného účastníka dopravnej nehody.

K tragickej kolízii došlo neďaleko olympijského hokejového centra, velodrómu a paraolympijskej tenisovej arény okolo 20.45 h SELČ. Príčiny nehody začalo vyšetrovať dopravné oddelenie Metropolitnej polície.

Cyklista bol na mieste mŕtvy. Zatiaľ sa nepodarilo zistiť jeho totožnosť, podľa správ stanice BBC však nejde o súťažiaceho z olympiády. Londýnsky olympijský organizačný výbor vyjadril sústrasť jeho rodine. Nikto z cestujúcich autobusu nebol pri kolízii zranený.

Kyvadlová autobusová doprava do a z Olympijského parku bola vyše dvoch hodín zastavená. Organizátori museli zabezpečiť novinárom náhradné spôsoby prepravy.
 

Vyberte región